Heb je vragen over bijvoorbeeld de website
of over Groenveld, 
of wil je een andere op- of aanmerking plaatsen?

Laat het horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Koos en Wijnie Nieuwenhuyse -Gootjes
2 jaar geleden

Bij deze willen wij ons voorstellen als de nieuwe bewoners van Groenveldsdijk 30. Inmiddels wonen we 4 maanden in ons nieuwe huis in Groenveld, tot volle tevredenheid.

Rolf ten Hulsen
2 jaar geleden

Hallo Koos en Wijnie. Welkom in Groenveld en gefeliciteerd met jullie mooie nieuwe huis! Ik wens jullie heel veel woonplezier in Groenveld!

Eric ten Hulsen
2 jaar geleden

Dag Rolf en Joke,
ik lees dat je in Amsterdam bent geboren Rolf. Mogelijk hebben we dezelfde overgrootvader, Hendrik Johannes ten Hulsen (1854 - 1900) en is jouw grootvader een broer van mijn opa. Over het gezin van Hendrik Johannes heb ik veel informatie gevonden. Ik woon nog steeds in Amsterdam en ben op zoek naar familiefoto's en documenten, omdat van mijn jong overleden opa (Willem Johan Christiaan) maar enkele foto's bestaan. Als je het leuk vindt informatie uit te wisselen, zou ik dat heel plezierig vinden. Laat maar weten.
hartelijke groet
Eric

Rolf ten Hulsen
2 jaar geleden

Hallo Eric, bedankt voor je reactie. Ik ben bang dat ik je weinig te bieden heb, maar geef als je wil maar je e-mailadres, dan kunnen we er verder over communiceren. Bedankt vast!

Cor (van Cor van Cor)
3 jaar geleden

Geboren op Tjallewal fietste ik begin jaren ‘60 naar de mulo in N.Scharwoude en kwam dus dagelijks over Groenveld. Een aantal keren bracht ik een bezoekje bij mijn oudoom Piet en tante Leigje, waaraan ik goede herinneringen bewaar.

Cor Gootjes
3 jaar geleden

Dank aan de maker van de mooie registraties en compilatie.

Rolf ten Hulsen
3 jaar geleden

Leuke om dit te horen. Bedankt Cor!

Harry Goedhart
3 jaar geleden

Ik was blij verrast toen ik zag dat de foto's geplaatst waren, en ook het mooie artikel wat er bij is gezet. Heel erg leuk. Met vriendelijke groet, Harry.

Th.J. Appel
4 jaar geleden

Antwoord op de vraag: Volgens Wim Tams uit Groenveld bent u Theo Appel. Klopt dat? En heeft u, of uw familie de kruidenierswinkel in Groenveld gehad?

Nee wij waren van oorsprong een tuinders familie. Het kleine winkel was van Tams, en verder nog de winkel van de fa. Baas Achter de winkel van Baas woonde Tarzan. In de boerderij achter de grondbank nu Speeltuin woonde Loekie Beneden.

Dick Burger
4 jaar geleden

Bedankt voor het verslag van Cor Gootjes en voor de reportage van het kweekwerk van aarappelen. Zo krijg je een kijkje in een kas dat ook voor ons verboden terrein is.

Een verhaal van ons moeder: Een van de zonen Gootjes zou te vinden zijn geweest op een dansavond van een andere geloofsrichting en ook nog op Zondagavond. Daarmee ging hij zijn boekje ver te buiten. Toen zijn vader er achter kwam werd hij door hem persoonlijk opgehaald uit die dansgelegenheid. Dat was de verzuiling in die tijd.

Th.J. Appel
4 jaar geleden

De rode pannen van rooiedijk kwamen van het klooster wat op Valkkoog heeft gestaan.

Op de sluisbrug op Groeneveld had twee banken, een voor de jeugd en een voor de oudere. En haalde je het niet in je hoofd als op de oudere bank te gaan zitten, dan zwaaide er wat. Voor meer informatie zie Gmail.

Rolf ten Hulsen
4 jaar geleden

Hallo Th. J. Appel, bedankt voor je bericht! We houden ons aanbevolen voor meer wetenswaardigheden over Groenveld!

Ed van Dompselaar
4 jaar geleden

Als je de Tolkerdijk vanaf Tolke volgt richting Valkoog is het deel na de afslag naar Groenveld in de volksmond de Rooiedijk geheten. Afgezien van de schrijfwijze is mijn vraag waar die naam vandaan komt en waar die gebleven is.

Rolf ten Hulsen
4 jaar geleden

Hallo Ed,
De vraag is beantwoord door Kees Baltus:

Ik heb ooit van Cock van Denzen (Groenveldsdijk 23) vernomen dat dijk verhard was met rode dakpannen, vandaar rode (in de volksmond “rooie”) dijk.

Op oude kaarten (zie https://topotijdreis.nl/) kan ik de naam overigens over de loop van je jaren niet terugvinden).

Groet Kees

Wim Rijnsburger
4 jaar geleden

Geweldig werk Rolf. We zijn toch maar rijk met jou als professioneel web designer. En vooral met je inzet en tijd die je er aan besteedt.