Wat is er te doen?

De molen

De markante poldermolen uit 1529, 'de Groenvelder', is tijdens de Nationale Molendag te bezichtigen. Onze gedreven molenaar Fred Prins kan u er alles over vertellen. Klik hier voor meer informatie over de molen.

Kleurrijke bollenvelden

In de lente kunt je genieten van bloeiende bollenvelden die rondom Groenveld hun kleurenpracht tonen.

Fietsen

Rond Groenveld kun je fietsen langs dorpen zoals Sint Maarten, Stroet, Dirkshorn, Waarland, Oudkarpsel en Tuitjenhorn. Een half uurtje trappen en je staat op het strand van Sint Maartenszee.
Groenveld ligt tussen de fietsknooppunten 50 en 51. In de directe omgeving ligt de beroemde, 800 jaar oude Westfriese Omringdijk. Ook daar kun je fantastisch op fietsen. Door de hoogte waarop je rijdt heb je een geweldig uitzicht. Neem een kijkje op: Westfriese Omringdijk

Langs de Westfriese Omringdijk bevinden zich diverse ronde poelen, de zogenaamde ‘Wielen’. Dat zijn zeer diepe gaten die ontstaan zijn door een dijkdoorbraak. Het was efficienter om de dijk opnieuw te dichten om een wiel heen vanwege de aanzienlijke diepte die opnieuw gevuld zou moeten worden.

Wandelen

Leuke natuurwandelingen rond Groenveld vind je op:
Wiciloc Groenveld-Valkkoog en Wandelnetwerk Noord-Holland.

Varen en schaatsen

Ook kun je er naar hartelust kanoën en schaatsen (als we hopelijk weer eens een echte winter krijgen). Vanuit Groenveld kun je met een kano of een roeiboot overal naartoe varen, echter er is een bottle neck: het bruggetje bij Dirkshorn is rond de 60 cm hoog. Dus je moet je wel even klein maken om eronder door te kunnen varen. En met schaatsen is het klunen geblazen op deze plek.
De bekendste vaar/schaatstocht is een 'rondje Waarland', zie o.a.: Kanoroutes Waarland.
Op loopafstand bevindt zich een fraai aangelegde 18 holes golfbaan: Golfclub Dirkshorn.

Cultuur

Op een paar honderd meter afstand van Groenveld ligt het dorpje Valkkoog.
Dit pittoreske dorpje met een Jetses-achtige uitstraling herbergt een sfeervol 16e eeuws kerkje waarin diverse culturele activiteiten plaats vinden, zoals concerten en exposities.
Alle informatie vindt je op Kerkje Valkkoog.
Wil je de nieuwsbrief ontvangen of het programmaboekje toegestuurd krijgen?
Klik dan hier!

Aktiviteiten in Groenveld