Kunst op Locatie

16 en 17 mei

Kunst-op-locatie is een kunstroute die jaarlijks wordt georganiseerd in een aantal dorpen van de voormalige gemeente Harenkarspel. De organisatie is in handen van de Kunstcommissie Harenkarspel.

De verschillende dorpen worden eens in de drie jaar in de route opgenomen:

  • Warmenhuizen, Schoorldam, Krabbendam en Eenigenburg

  • Tuitjenhorn, Kalverdijk en Waarland (eventueel bedrijventerrein
    De Banne / De Dijken)

  • Sint Maarten, Stroet, Groenveld, Dirkshorn en Valkkoog.

Kunstroute 2020

In 2020 vindt Kunst-op-locatie plaats op 16 en 17 mei. De route zal gaan door de dorpen Dirkshorn, Stroet, Sint Maarten, Valkkoog en Groenveld. De opening zal plaatsvinden op vrijdag 15 mei in de PKN kerk , Raadhuisstraat 5 te Dirkshorn alleen voor genodigden.

Flyers en/of posters zullen te vinden zijn op verschillende locaties, zoals gemeentehuis, campings, bibliotheken, cafés, restaurants, dorpshuizen en middenstanders.

Onder de deelnemers zijn zowel professionele kunstenaars, semi-professionals als amateurs. Dit maakt het aanbod zeer divers. Er is ieder jaar een grote verscheidenheid aan getoonde kunstuitingen o.a. schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden en keramiek.
De deelnemers zijn te herkennen aan een blauwe vlag met de tekst “Kunst op locatie”.

Voor degene die graag de hele route sportief willen bezoeken is er een fietsroute beschikbaar. Op sommige locaties is er ook gelegenheid om iets te nuttigen en even uit te blazen.