Het leven in Groenveld,
een tijdsbeeld 2014-2018

Deze video gaat over het dorp en zijn bewoners. Waar houden ze zich mee bezig en wat doen de daar gevestigde bedrijven. Maar ook aan dacht voor de omgeving en de natuur rondom het dorp.

Groenveld vanuit de lucht
in de winter.
Gefilmd met een drone.

Bekijk het dorp met de eeuwenoude poldermolen vanuit de lucht in een fraai winter landschap. 
(Jaar 2016)

Documentaire over poldermolen 'De Groenvelder'

Interessant interview met Meester Molenaar Fred Prins die ons de werking van deze bijzondere poldermolen demonstreert, zowel binnen als buiten. Kijk hoe hij de wieken in klimt om de zeilen voor te leggen en hoe hij de volledige kap naar de wind kan laten draaien. (Jaar 2015)

Dutch Windmill Inside.

Master Miller Fred Prins shows us his Polder Windmill, the mill in which he lives and works. He explains how this mill drains the polder and he demonstrates it. This very old windmill (1529) is located in the little village of Groenveld in North-Holland.
(Jaar 2015)

Toelatingswerkstuk Filmacademie Amsterdam

Clarence Haakmat wil naar de Filmacademie in Amsterdam. Deze ‘Documentaire over Molen De Groenvelder' maakte hij als toelatingswerkstuk. (Jaar 2020)
Assistent: Pramesh Sewgobind.
Geluid: Melle Posthuma de Boer.

Van Miniknol tot Superpieper

Hoogwaardige pootaardappelen telen is gecompliceerder dan je denkt. Mart en Ina Dapper zijn erin gespecialiseerd. Het begint allemaal in het laboratorium waar virusvrije mini aardappeltjes gekweekt worden. Die worden 'Miniknollen' genoemd. De grote kunst is om hiervan pootaardappelen te kweken met het predikaat 'Superieur'. Dat proces duurt 4 jaar. In deze video kun je het hele proces volgen. (Jaar 2016, Groenveld)

Dronevlucht over Groenveld in de sneeuw

Dutch Village in Snowy Landscape

Drone flight above a little village with an old windmill in snowy Dutch landscape.
(Jaar 2017)

Groenvelder Molen en Dirkshorn in de mist

Dutch Windmill in Foggy Landscape

Short Drone flight above a little village with an old windmill in foggy Dutch landscape.
(Jaar 2016)

Vermaak rond de Ringsloot in Groenveld 1990-1992

De Ringsloot is het boezemwater waarin molen De Groenvelder het water loost uit de polder Valkkoog. Deze brede sloot die naar open water leidt biedt zomer en winter vermaak in het dorp.

Groenveld rond de jaren
1940 - 1950

Gedigitaliseerde super8 beelden, gemaakt door Cor Gootjes die in 1927 in Groenveld werd geboren. De beelden komen van een familie dvd. Dit filmpje is een montage van fragmenten die in Groenveld zijn gemaakt (december 2020).
Met dank aan Goof en Ada Gootjes uit Stroet voor het beschikbaar stellen van de betreffende dvd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.